G-LPH8BXXLYD
Dolar 32,5074
Euro 34,5655
Altın 2.497,83
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Az Bulutlu
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Kuyumcular pandemiden sonra en iyi sezonu geçirdi

Kuyumcular pandemiden sonra en iyi sezonu geçirdi
REKLAM ALANI
19 Eylül 2022 14:40
117

Altının gram fiyatının bin TL’nin altına gerilemesi yatırımcıları tedirgin ederken Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı altının, kısa vadede iniş çıkış olmasının panik havasına yol açmaması gerektiğini söyledi

Altının tekrar yukarı doğru yol alacağını kaydeden Yazıcı, “Altın ONS’un geri gelmesiyle son dönemde bin 800-bin 716’lara düşmesiyle kaynaklı TL bazında bin liranın altında bir rakama satılıyor. Yatırımcılara bir önerimiz var çok panik havasında olmasın tekrar toparlanma yönüne girecektir. Faiz artırımı beklentisi olarak özellikle Amerika’da FED’in açıklamasıyla Türkiye’de bir beklentiler var. Bu beklentiler karşısında bu rakamların tekrar yukarı doğru gideceğine önümüzdeki zamanla ön görüyorum. Kısa vadede iniş çıkışlara bir oda başkanı olarak çok fazla tedirgin olmuyorum. Çünkü bu rakamları görüyor zaman zaman bin 50’yi gördü olsun çok değer kaybetmesinden kaynaklı yukarı doğru bir yol alacaktır. Yatırımcının çok panik havasında olmasını arzu etmem. Bizim ülkemizdeki yatırımcı çok panik havasında olmasın beklesin görsün acele etmesine gerek yok bu rakamlar çok çok 5-10 TL belki daha aşağı olur sonra tekrar yukarı doğru tırmanacaktır” dedi.

ARA REKLAM ALANI

“Pandemiden sonra beklentilerimizin üzerine çıktık”

Kuyumcular olarak yaz sezonunun kendileri açısından beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten Yazıcı, “Kuyumcular olarak yaz sezonunda Trabzon için söylersek tüm Türkiye genelindeki Avrupa’dan gelen yerli turist imizle kıyaslarsak, Türkiye içerisindeki turistle kıyaslarsak pandemiden sonraki beklentilerimizin çok üzerine çıktığımız söyleyebilirim. Özellikle Arap turistlerin gelmesiyle Trabzon’da yatırıma yönelik mülk alışları da var. Burada bütün sektörler para kazandı desek yeridir. Pandemi öncesi sonrasını kıyaslarsak pandemi öncesine geri dönüş yaptık. Pandemi döneminde yaşadığımız sıkıntılar had safhadaydı. Hazırlıksız yakalanmıştık çök büyük bir hazırlığımız olmadı özellikle Arapları gelebileceğini düşünmemiştik yüzden tüm sektörler hazırlıksız yakalandık ama 2023 yılında muazzam bir hazırlık içerisindeyiz. Üretim bazında bakıldığında öncelik İstanbul, sonrası Maraş ve Trabzon. Türkiye’de üç üretim merkezi var ama en kıymetli en değerlisi olan Trabzon Hasır Bileziği coğrafi işaret almış kazaziyesi alınmış bir ürünün üretim merkezi olan Trabzon’un şaha kalkması gerektiğini projelerimizle birlikte önümüzdeki yıllarda çok daha güzel şeyler olacaktır” diye konuştu.

Altının düşmesi bir fırsat

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı ‘da altının düşmesinin bir fırsat olduğunu dile getirerek “Altın alacak olanlar için bu bir fırsat. Borcu olanlar ya da düğün yapacak olanlar için bir fırsat. Altının daha da düşme şansı bana göre var. Türkiye’deki ekonomi daha da iyileştikçe ev fiyatları konut yapımından sonra insanların altına daha çok yöneleceğini düşünüyorum. Altın borcu olanlar için bir fırsat bence. Yılsonu itibariyle bu hep deniliyor. Dünyadaki şartlara göre bu değişecektir ama altının fiyatı bin 200-bin 300 diye konuşuluyor” şeklinde konuştu.
Pandemiden sonra en iyi sezonu geçirdiklerini kaydeden Tonyalı, “Bu sene pandemiden sonra en iyi yıl bu yıl oldu. Yurt dışındakiler olsun bilhassa Arap kökenli turistler olsun altına bayağı rağbet gösterdi ancak bana göre istenilen düzeyde mi yine de şükürler olsun bu sezon bence çok iyi geçti diye düşünüyorum. Trabzon her şeyde olduğu gibi Türkiye’nin can damarı. Hiçbir ilimizde altına Trabzon kadar rağbet olan bir il yok. Altını tasarruf amaçlı güvence amaçlı alınıp yapıldığı için Trabzon bence Türkiye’nin en çok altın satan ili diye düşünüyorum. Trabzon Hasır Bileziği yapıldığı için bu ayrı bir değerdir. Bütün dünyaya bütün Türkiye’ye buradan hasır bilezik gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.