G-LPH8BXXLYD
Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Yağmurlu
Bursa
16°C
Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Sonunda bu da oldu! İnternetten ‘canavar’ satıyorlar! ‘Gila monster’ dünyanın en zehirlisi…

Sonunda bu da oldu! İnternetten ‘canavar’ satıyorlar! ‘Gila monster’ dünyanın en zehirlisi…
REKLAM ALANI
21 Ocak 2023 14:47
206

Türkiye’de yasa dışı olarak satılan türler arasında ‘Gila monster’in (canavar) de olduğu belirlendi. Dünyanın en zehirli kertenkele türleri arasında gösterilen gila monster internet ortamında 11 bin 500 liradan alıcı buluyor. Ancak bu hayvanın satışının tespiti halinde hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uygulandığı da açıklandı.

İnternetten ‘canavar’ satışı başladı! Dünyanın en zehirli kertenkele türleri arasında gösterilen ‘Gila monster’in (canavar), Türkiye’de internet ortamında 11 bin 500 liraya kadar fiyatla satışa çıkarıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını belirtti.

ARA REKLAM ALANI

ABD’nin güneybatısında ve Meksika’nın kuzeybatısındaki Sonora eyaletinde yaşayan, zehirli kertenkele türü olan ve Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirilen ‘Gila monster’, yasak olmasına rağmen internet sitelerinde satışa çıkarılıyor. Doğası gereği halsiz olan, nadiren de olsa insanlar için tehdit oluşturan, ABD’ye özgü zehirli kertenkele türü ‘Gila monster’, 11 bin 500 liraya kadar Türkiye’de internet ortamında satılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, sürüngenin satışının tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını bildirdi.

2

‘Gila monster’i satışa çıkaran kişinin, ilanın açıklama kısmına “Gila monsterlarımı satıyorum. Sadece İstanbul içi elden teslim. En az 10 yıllık sürüngen beslemiş olmalı. Sadece ciddi alıcılar yazsın” yazdığı görüldü.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.