G-LPH8BXXLYD
Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! 
REKLAM ALANI
31 Ocak 2023 18:13
214

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren bu tarihleri sakın kaçırmayın. Türkiye’de tapulu mülkü olanları yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri yaklaşıyor. Mükellef olduğunuz halde bu tarihleri kaçırır ve verginizi ödemezseniz faiziyle ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz. O yüzden bu tarihleri not edin…

Yeni yılın gelmesiyle birlikte tapu sahibi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ’emlak vergisi’ ödeme tarihleri de yeniden gündeme geldi. Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği ödeme tarihleri belli oldu.

ARA REKLAM ALANI

Emlak Vergi Kanunu’na göre Türkiye sınırlarında yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ya da iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

Emlak vergisi ödemesi yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması da gerekli oluyor.

konut sektörü 1

BU TARİHLERİ SAKIN KAÇIRMAYIN

Emlak vergilerini ödemek için ilk taksitlendirme tarihi mart, nisan ve mayıs aylarında yapılırken, ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor. Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin belirtilen tarihlerde emlak vergisini ödemesi zorunlu.

Belirlenen süre içerisinde ödeme yapılmaz ise 1.6 oranında faiz cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

konut sektörü 2

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut sahibi olanlar,

Emekli maaşı dışında başka geliri olmayan vatandaşlar,

Şehit yakınları ve gaziler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.

Ancak muafiyetten yararlanabilmek için mülkünüzün kayıtlı olduğu belediyeye gidip başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru sırasında verilen formu eksiksiz doldurmalısınız.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.