G-LPH8BXXLYD
Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Havacılık sektörü 130 bine yakın haberde yer aldı

Havacılık sektörü 130 bine yakın haberde yer aldı
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2022 15:06
143

Covid-19 ile birlikte hava taşımacılığı yolculuklarında sert bir düşüş yaşanırken, havayollarında istihdam edilen insan sayısında da azalma oldu. Özellikle genç çalışanlar bu durumdan etkilendi. Avrupa’da yaşanan personel eksikliği medyada geniş yansıma buldu.

Medya takip kurumu Ajans Press’in Eurostat “Covid krizinden etkilenen genç hava taşımacılığı çalışanları” raporundan elde ettiği bilgilere göre, pandemi sürecinde havayollarında istihdam edilen insan sayısı azaldı ve özellikle genç işçiler bu durumdan etkilendi. 2022 yılının ilk çeyreğinde AB’de hava taşımacılığı sektöründe 325 bin 600 kişi istihdam edilirken, bu rakam son 14 yılın en düşük seviyesi olarak açıklandı. Bu sayılardaki düşüş en fazla 15 ile 39 yaş arasında yaşanırken, 40 ile 64 yaş arasında daha küçük bir azalma oldu. Cinsiyete göre istihdam karşılaştırıldığında 2022’nin ilk çeyreğinde işgücünün yüzde 58’ini erkekler oluştururken, erkeklerin payının her zaman daha fazla olduğu kaydedildi.

ARA REKLAM ALANI

Ajans Press, havacılık sektörü ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press yazılı ve online basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl havayolları ile alakalı 129 bin 204 haber yansıdığı kaydedildi. Pandemi sürecinde ülkelerin giriş çıkışlarının kapanması buna bağlı olarak uçak seferlerinin iptal olması ve Türkiye’de de havacılık sektörüne ara verilmesi haberlerde oldukça yerini aldı. Özellikle Avrupa’daki havalimanlarında operasyonel süreçlerde yaşanan aksaklık, uçuş iptalleri ve Türkiye’den işçi talepleri medyada sık konuşulan başlıklar arasında yer buldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.